Leiderschapsontwikkeling voor ambitieuze teams

Zit jij vol ambitie en ben je bereid om de mensen in jouw organisatie te dienen? Ben je het zat om te doen alsof en wil je vanuit wie je écht bent krachtig leiding geven? Dan komt het Management Development programma van PAK organisatieontwikkeling op het juiste moment op jouw pad. We begeleiden teams in een grote stap voorwaarts in leiderschap. Vanuit actuele casuïstiek versterken we die kwaliteiten die voor de organisatie belangrijk zijn. Een compleet programma, praktijkgericht en met diepgang. Een training die leiderschapstalent laat stromen, ten gunste van een vitale organisatie.

PAK biedt Management Development ook in de vorm van supervisie aan.

Programma Management Development

Intakegesprek
Leerdoelen, focus en borging vooraf.
In een persoonlijk intakegesprek met de trainer bepaal je de focus en jouw specifieke leerdoelen.

Dag 1 – Dit ben ik
Persoonlijk leiderschap, kwaliteiten en valkuilen, je laten voeden door je wortels, invloed.
Je bent gevormd door jouw unieke geschiedenis. Je hebt jezelf ontwikkeld in hoe je kijkt, hoe je doet, wat je vindt en wat je wil voorkomen. Dit neemt ieder teamlid mee in zijn of haar unieke manier van leidinggeven. In dit blok ontdek je wat jouw kracht is als leider en wat je terughoudt in het boeken van resultaten. Je ervaart hoe je de meeste invloed hebt op jouw omgeving.

Dag 2 – Hier sta ik
Positie in de organisatie, organisatiedynamiek, hiërarchie, macht, volgen en leiden, verandermanagement.
Natuurlijke wetmatigheden in de dynamieken binnen organisaties worden behandeld. Je leert hoe je én lid kan zijn van een groep én hoe je afgescheiden bent als leider. Je vormt een eigen visie op leiderschap en je leert aan te sluiten bij de intrinsieke motivatie van jouw teamleden. Je ontdekt hoe je mensen vanuit jouw visie in de juiste richting leidt. In verbinding met de organisatie en haar missie. We werken deze dagen o.a. met organisatieopstellingen.

Dag 3 – Zo doe ik het
Medewerkers aansturen, feedback geven, leiderschapsstijlen, situationeel leiderschap, motiveren, taakgerichtheid, omgaan met weerstand.
We oefenen alle typische gesprekken die je als leidinggevende tegenkomt. Denk aan delegeren, gesprekken over het functioneren, feedback geven, motiveren en slecht nieuwsgesprekken. We werken vanuit het model van situationeel leiderschap waarin verschillende leiderschapsstijlen aansluiten bij verschillende taak-en ontwikkelingsniveaus van medewerkers.

Dag 4 – Zo knoop ik het aan elkaar
Balans werk-privé, omgaan met emoties, besluitvaardigheid, schakelen tussen taken en mensen, (zelf)discipline.
Leidinggeven aan mensen betekent omgaan met emoties en belangen. Je zult, zeker voor jezelf, heldere keuzes moeten maken. Je kunt nu eenmaal niet alles controleren en niet alles gaat zoals je het had verwacht en gehoopt. Je creëert rust door steeds weer volledig vast te pakken of volledig los te laten, van situatie tot situatie. Twee dagen over de functie van emoties op het werk, schakelen tussen taken en mensen en het omgaan met weerstand. Omdat mensen komen en gaan binnen organisaties besteden we aandacht aan het belang van zorgvuldig afscheid nemen van professionals.

Dag 5 – Dit wil ik
Bouwen 3-jarenplan, SMART toekomstbeeld, commitment, plannen en organiseren.
Voor een schipper zonder bestemming is geen enkele wind de juiste. Hij dobbert rond en de bemanning gaat muiten. We werken in dit blok toe naar de presentatie van jouw 3-jarenplan. Je maakt een helder toekomstbeeld en een strategie om in de richting van dat beeld te werken; wat je te zaaien hebt om op termijn te kunnen oogsten en hoe je onderweg deelresultaten kunt boeken, samen met het team waaraan je leidinggeeft. Om de waan van de dag te overstijgen leer je te prioriteren en plannen.

Zo ga ik verder
Terugkijken, conclusie, advies.
Na afloop van het Management Development programma ontvangt het team in een evaluatie met de trainer een advies voor de volgende ontwikkel stap.

Werkwijze

In onze programma’s brengen we de posities (rollen) , acties (taken) en kwaliteiten (diversiteit aan persoonlijkheden en competenties) van de talentvolle professionals in het team. We durven dichtbij te komen en het voor iedereen persoonlijk te maken. We bieden ervaringen en werkvormen aan die de brug slaan tussen begrijpen en doen. Daarmee zorgen we voor actieve deelname van alle betrokkenen. We starten ieder blok met een uitwisseling van ervaringen. Wat werkte goed en wat werkte niet? Ieder blok eindigt met een praktijkopdracht die het team zelf samenstelt. De begeleiding is in handen van een senior trainer van PAK organisatieontwikkeling, ervaren en deskundig op het gebied van leiderschap en management.

“Bastiaan van Meeteren traint kundig, echt integer en zelfverzekerd.” – Tony, Risk manager, PGGM.

We werken interactief in groepsbijeenkomsten van maximaal 8 deelnemers uit diverse organisaties. We werken systemisch, we kijken naar het geheel en de bijdrage van ieder individu. We leren met en van elkaar, door te doen en te reflecteren. Doordat de groepsgrootte relatief klein is, is er veel aandacht voor persoonlijke thema’s.

Bekijk ook de referenties van onze management trainingen. 

Meer weten over ons Management Development programma? »

Deelnemers aan de Management Development beoordelen ons met 4.8 van de 5 sterren (18 beoordelingen )