PAK de leiding

Management training voor ambitieuze leiders

Ben jij vol ambitie en heb je zin om mooie resultaten te boeken? Ben je bereid om de mensen in jouw organisatie te dienen? Ben je het zat om te doen alsof en wil je vanuit wie je écht bent krachtig leiding geven? Dan komt de management training PAK de leiding op het juiste moment op jouw pad. We begeleiden je in een grote stap voorwaarts in leiderschap en managementvaardigheden. Vanuit jouw eigen casuïstiek versterk je die kwaliteiten die voor jou belangrijk zijn. Een compleet programma, praktijkgericht en met diepgang. Een training waar je nu en de rest van je leven profijt van hebt.

PAK biedt deze management training ook incompany en in de vorm van supervisie voor management teams aan.

Programma PAK de leiding

Intakegesprek
Leerdoelen, focus en borging vooraf.
In een persoonlijk intakegesprek met de trainer bepaal je de focus en jouw specifieke leerdoelen. In een driegesprek met jouw leidinggevende legt de trainer uit wat er van de organisatie wordt verwacht om jouw leerproces te voeden.

Dag 1 en 2 – Dit ben ik
Persoonlijk leiderschap, kwaliteiten en valkuilen, je laten voeden door je wortels, invloed.
Je bent voortgekomen uit jouw ouders en gevormd door jouw unieke geschiedenis. Je hebt jezelf ontwikkeld in hoe je kijkt, hoe je doet, wat je vindt en wat je wil voorkomen. Dit neem je mee in jouw unieke manier van leidinggeven. In dit blok ontdek je wat jouw kracht is als leider en wat je terughoudt in het boeken van resultaten. Je ervaart hoe je de meeste invloed hebt op jouw omgeving. We werken deze dagen o.a. met familieopstellingen.

Dag 3 en 4 – Hier sta ik
Positie in de organisatie, organisatiedynamiek, hiërarchie, macht, volgen en leiden, verandermanagement.
Natuurlijke wetmatigheden in de dynamieken binnen organisaties worden behandeld. Je leert hoe je én lid kan zijn van een groep én hoe je afgescheiden bent als leider. Je vormt een eigen visie op leiderschap en je leert aan te sluiten bij de intrinsieke motivatie van jouw teamleden. Je ontdekt hoe je mensen vanuit jouw visie in de juiste richting leidt. In verbinding met de organisatie en haar missie. We werken deze dagen o.a. met organisatieopstellingen.

Dag 5 en 6 – Zo doe ik het
Medewerkers aansturen, feedback geven, leiderschapsstijlen, situationeel leiderschap, motiveren, taakgerichtheid, omgaan met weerstand.
Tijdens deze dagen oefen je met onze trainingsacteur. We oefenen alle typische gesprekken die je als leidinggevende tegenkomt. Denk aan delegeren, gesprekken over het functioneren, feedback geven, motiveren en slecht nieuwsgesprekken. We werken vanuit het model van situationeel leiderschap waarin verschillende leiderschapsstijlen aansluiten bij verschillende taak-ontwikkelingsniveaus van medewerkers.

Dag 7 en 8 – Zo knoop ik het aan elkaar
Balans werk – privé, omgaan met emoties, besluitvaardigheid, schakelen tussen taken en mensen, (zelf)discipline.
Leidinggeven aan mensen betekent omgaan met emoties en belangen. Je zult, zeker voor jezelf, heldere keuzes moeten maken. Je kunt nu eenmaal niet alles controleren en niet alles gaat zoals je het had verwacht en gehoopt. Je creëert rust door steeds weer volledig vast te pakken of volledig los te laten, van situatie tot situatie. Twee dagen over de functie van emoties op het werk, schakelen tussen taken en mensen en het omgaan met weerstand. Omdat mensen komen en gaan binnen organisaties besteden we aandacht aan het belang van zorgvuldig afscheid nemen van professionals. Op dag 8 maken we weer gebruik van de trainingsacteur.

Dag 9 en 10 – Dit wil ik
Bouwen 3-jarenplan, SMART toekomstbeeld, commitment, plannen en organiseren.
Voor een schipper zonder bestemming is geen enkele wind de juiste. Hij dobbert rond en de bemanning gaat muiten. We werken in dit blok toe naar de presentatie van jouw 3-jarenplan. Je maakt een helder toekomstbeeld en een strategie om in de richting van dat beeld te werken; wat je te zaaien hebt om op termijn te kunnen oogsten, hoe je onderweg deelresultaten kunt boeken, samen met het team waaraan je leidinggeeft. Om de waan van de dag te overstijgen leer te prioriteren en te plannen.

Zo ga ik verder
Terugkijken, conclusie, advies.
Na afloop van de management training ontvang je in een persoonlijke evaluatie met de trainer een advies voor de volgende stap in jouw ontwikkeling. Zowel het intakegesprek als het evaluatiegesprek vinden op de werklocatie plaats.

Werkwijze

We starten ieder blok van de management training met een uitwisseling van ervaringen. Wat werkte goed en wat werkte niet? Ieder blok eindigt met een praktijkopdracht die je samen met de groep samenstelt. Je wordt begeleid door een senior trainer van PAK organisatieontwikkeling, ervaren en deskundig op het gebied van leiderschap en management.

“Bastiaan van Meeteren traint kundig, echt integer en zelfverzekerd.” – Tony, Risk manager, PGGM.

We werken interactief in groepsbijeenkomsten van maximaal 8 deelnemers uit diverse organisaties. Doordat de groepsgrootte relatief klein is, is er veel aandacht voor persoonlijke thema’s.

Bekijk ook de referenties van onze management trainingen. 

Meer weten over PAK de leiding? »

Management training: PAK de leiding

Deelnemers aan de management training: PAK de leiding beoordelen ons met 4 van de 5 sterren (18 beoordelingen )